Wat is de beste tandpasta voor tandvleesontsteking

Author:
cees blanken
Posted:
wo, 02/21/2018 - 18:15
Wat is de beste tandpasta bij tandvleesontsteking? Ik heb nogal vaak last van bloedend tandvlees.
Chris888

Om je tandvlees gezond te houden en te krijgen is het waarschijnlijk belangrijker dat je altijd alle plak goed verwijdert dan welke tandpasta je gebruikt. Bloedend tandvlees is een symptoom van ontstoken tandvlees en dat ontstaat als het onder en bij je tandvlees onvoldoende schoon is. Als ik jou was zou ik een afspraak maken met een mondhygienist of de tandarts, voor voorlichting over poetstechniek, en het gebruik van hulpmiddelen om tussen je tanden en kiezen te reinigen. Bovendien kan hij of zij dan ook eventueel tandsteen weghalen, dan is het daarna makkelijker schoonhouden.

Ikzelf vindt parodontax prettige tandpasta omdat je tanden daarna lekker glad en schoon aanvoelen en ze lijken daarna ook wat langer schoon te blijven. Het smaakt wel smerig, maar da’s een kwestie van smaak. ;-)
wo, 02/21/2018 - 20:13 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Chris888

Er zijn meerdere tandpasta's die claimen goed voor het tandvlees te zijn. Zoals hierboven beschreven is plakverwijderen (dus wegborstelen) velen malen belangrijker dan welk chemisch middel je erbij gebruikt. Parodontax lijkt mij in de praktijk minder bloeding te geven en minder zwelling, maar dat wil niet zeggen dat het ook echt werkt...het kan puur symptoombestrijding zijn. Onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken hierover zijn er helaas onvoldoende.
do, 03/01/2018 - 09:32 Permalink