Tandvlees insnijden vanwege pocket

Author:
Stonebridge
Posted:
za, 11/28/2015 - 16:47
Mijn naam is Gert Jan (62 jaar). Ik heb geruime tijd last van tandvleesirritatie rond de achterste kies boven. Mijn tandarts heeft een pouch geconstateerd, waardoor voedsel ed in kan achterblijven. Dit zou de klachten van irritatie (veroorzaken. Mijn tandarts stelt voor het tandvlees in te korten om dit op te heffen. Eerst noemde hij de kaakchirurg, maar in tweede instantie kon het ingreepje ook in de praktijk worden uitgevoerd door een (jonge) tandarts die dit vaker/een aantal keren eerder gedaan heeft. Mijn vraag is nu of een dergelijke behandeling aan een tandarts kan worden overgelaten, of dat het beter is dit aan een kaakchirurg over te laten.
Chris888

Je zou ook nog kunnen vragen of verwijzing naar een parodontoloog een optie is, die is gespecialiseerd in behandeling van tandvlees. Er zijn er niet zo heel erg veel van in NL. Zie:

http://www.nvvp.org/pages/lijst-van-parodontologen.php

Wat betreft de jongere collega: je kunt vragen hoe vaak hij of zij het ingreepje heeft uitgevoerd en wat het resultaat was. Misschien helpt dat nog voor het vertrouwen.
zo, 11/29/2015 - 15:19 Permalink