Soorten sensodyne

Author:
Carda
Posted:
ma, 09/19/2016 - 16:34
Beste deskundige (mondhygiëniste),

Ik gebruik al jaren sensodyne tandpasta.
Omdat deze tandpasta best prijzig is koop ik deze altijd in de aanbieding.
Hierdoor wissel ik nog wel eens van type omdat de aanbiedingen wisselend zijn per soort.
Mijn vraag is nu of het eigenlijk erg is dat ik de ene keer met bijv proglasur poets en de andere keer met bijv repair en protect?

Hoor het graag.
Alvast bedankt.
Carda

Als antwoord op door Lieneke

Op de eerste plaats bescherming tegen gevoelige tanden.
Tevens bescherming voor het glazuur.
Volgens mij hebben alle sensodyne dezelfde functie maar zijn de verschillende soorten net iets meer functiegericht.

Nog een andere vraag:
Is het normaal dat mijn ondertanden de achterkant van mijn boventanden raakt als ik mijn kiezen op elkaar zet?
Het rare is ook dat het niet altijd hetzelfde voelt, de ene keer is het meer dan de andere keer en soms zelfs helemaal niet. Zit er beweging in je gebit waardoor dit kan?

Alvast bedankt voor u antwoord!
vr, 09/23/2016 - 15:27 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Carda

Okay, je zoekt bescherming tegen gevoelige tanden. Wat versta je onder gevoelige tanden? Want een tandpasta voor gevoelige tanden is enkel een symptoom bestrijding bij pijn bij koude en zuur. Dat komt natuurlijk ergens vandaan...het is wellicht interessant om de oorzaak (te laten) opspeuren en deze vervolgens wegnemen.
Alle tandpasta's met fluoride beschermen het glazuur.

Deze beet is inderdaad niet ideaal en zal je de nodige slijtage etc geven. Gebitselementen kunnen zich zeker verplaatsen door krachten en/of ontstekingen en door de jaren heen. Het zou nuttig zijn om dit aan te geven bij de tandarts/mondhygienist.
ma, 09/26/2016 - 10:19 Permalink
Carda

Als antwoord op door Lieneke

Hoi Lieneke,

Bedankt voor je reactie.
Ik zal het bij de eerst volgende controle vragen aan mijn tandarts mbt welk soort sensodyne het beste is voor mijn gebit.
De beet heb ik denk ik altijd al gehad maar sinds vorig jaar (door een nare ervaring) is mijn tandartsangst in alle hevigheid toegenomen.
Daardoor ben ik erg gefocust op mijn gebit. Ik kijk dagelijks met een zaklampje en spiegeltje in mijn mond en bij elk dingetje wat ik zie denk ik ohjee zat dat er al of is dit nieuw....Hierdoor ben ik ook achter deze beet gekomen doordat ik een keer mijn kiezen op elkaar zette en dat toen voelde.
Ook alles wat ik maar enigszins voel met eten/drinken of spontaan denk ohjee.....dit is vast een gaatje of nog erger een ontsteking!! Realistisch denken lukt mij dan niet.
Tanden en kiezen lijken mij nu ik ouder ben (45jr) logischer wijs wij ook gevoeliger te worden door de normale slijtage en lijkt het mij normaal dat het soms gevoelig reageert.
Tandarts heeft nooit gezegd dat ik tandvleesontsteking heb of terugtrekkend tandvlees Slijtage van het ouder wordende glazuur zal het meer veroorzaken denk ik.
Door mijn angst vind ik het ook heel eng om evt "klachten" aan te geven omdat ik bang ben voor een evt behandeling. Ik doe het altijd wel ondanks mijn angst.

Ik hoop dat ik ooit het vertrouwen in mijn gebit terugkrijg en dat niet alles wat je ziet of voelt iets "bijzonders is!!
ma, 09/26/2016 - 11:10 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Carda

Heel eerlijk...ik denk dat het soort Sensodyne niet zo uitmaakt...sterker nog...de tandpasta van de Aldi of de Hema werkt ook prima. Als u last heeft bij koude en u het symptoom wilt bestrijden, poetst dan met een sensitive tandpasta en dat hoeft niet perse Sensodyne te zijn...Zo lezend, zou het goed kunnen dat u zelfs te fanatiek bent met de tandenborstel waardoor er slijtage is ontstaan en dus gevoeligheid. Hoe u bezig bent met uw gebit is niet gezond en zou ik een bezoek aan de (tandarts-)psycholoog aanraden zodat u het wat beter los kunt laten.
wo, 09/28/2016 - 15:13 Permalink
Carda

Als antwoord op door Lieneke

Bedankt voor je reactie.
Morgen heb ik mijn halfjaarlijkse controle (erg nerveus dat er "iets" gevonden word)Ik ga wel (altijd gedaan nooit een controle overgeslagen).
Hopelijk heeft de tandarts tijd en oor voor mijn vragen en heel belangrijk: kan hij mij geruststellen m bt mijn focus op mij gebit en alle "pijntjes en dingen die ik denk te zien" niks bijzonders zijn.
Aan een psycholoog heb ik inderdaad al gedacht maar een goede, vriendelijke tandarts die alles goed uitlegd en mij betrekt in een evt behandeling helpt mij beter. Ik ga nu voor de tweede keer naar de nieuwe tandarts dus hopelijk komt het goed!!
vr, 09/30/2016 - 16:55 Permalink