Beweegbare tanden na behandeling parodontitis

Author:
Klaproosje
Posted:
za, 04/20/2019 - 14:56
Hallo!

Ik heb vorige week mijn laatste parodontits behandeling gehad. Nu merk ik dat vooral mijn 2 voortanden erg beweegbaar zijn. Het is niet zo dat ze echt lost zitten, maar er zit wel degelijk heel wat beweging in. De andere tanden hebben dit ook, maar mjnder als mijn voortanden. Deze tanden zijn als eerste onder behandeling geweest (inmiddels 4 weken geleden). De mondhygieniste zei afgelopen week dat het er heel erg goed uitzag nu en dat als ik met mijn mondhygiene zo doorga ze goede resultaten verwacht (verassingen achtwege gelaten).
Even ter informatie, al mijn tanden behalve 2 kiezen hebben een standaard reiniging gehad (<5mm). Dus het is niet zo dat er super diepe pockets bij mijn voortanden zitten.
Moet ik me hier zorgen over maken en na de paasdagen teruggaan naar de mondhygieniste, of is dit normaal na behandeling?

Fijne paasweekend iedereen en alvast bedankt!
Lieneke

Als het goed is, is er een parodontiumstatus gemaakt. Hierin wordt ook vastgelegd in welke mate tanden mobiel zijn. Dus je kunt even bellen om na te vragen of ze bij dat onderzoek ook al wat los zaten.

Het kan zijn dat je tanden nu even heel anders aanvoelen plus dat je er heel bewust mee bezig bent = gevoel dat ze losser zijn gaan staan. Wat ook kan, is ze in de kas tijdelijk wat meer ruimte hebben doordat het tandsteen eruit is gehaald.

Tanden en kiezen kunnen behalve door parodontitis ook wat los gaan zitten door overbelasting in de vorm van nagelbijten, klemmen of knarsen.
do, 04/25/2019 - 13:09 Permalink