Tand afgebroken, geen pijn; noodvulling nu wel pijn?

Author:
Restera
Posted:
ma, 04/23/2018 - 12:51
Goedemiddag allemaal!

Allereerst bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

Half december is er bij mij een groot deel van mijn hoektand afgebroken. Het deed geen pijn, ook niet met eten/drinken. Wel begon de tand langzaam zwart te worden (lichtgrijs).

Afgelopen vrijdag naar de tandarts geweest om te vragen of hij kon helpen. Hij kon geen foto’s maken omdat ik 34 weken zwanger ben. Dus hij heeft een noodvulling geplaatst en afgesproken na de bevalling de tand te repareren/vervangen etc.

Ik was helemaal blij, tot gistermiddag (zondag). Begon ineens een zeurende pijn te krijgen en het was gisteravond zelfs zo erg dat ik er niet van kon slapen. Paracetamol helpt mij niet, dus met een enorm schuldgevoel en pure wanhoop om 02:00 snachts toch maar wat ibuprofen genomen (ondanks mijn zwangerschap). Rond 04:00 viel ik eindelijk in slaap.

Net opgestaan en de pijn is nog net zo erg, kan niet eens lachen/lippen bewegen.

Weet iemand of dit vanzelf overgaat of moet ik mijn tandarts weer lastig vallen? Wat kan dit zijn?
Restera

Als antwoord op door Restera

Vanochtend “wakker” (bijna hele nacht wakker gelegen) met niet te harden pijn.

Net terug van de spoedtandarts, die constateerde inderdaad een dikke ontsteking. Ze heeft wel fotos gemaakt, kon geen kwaad zei ze.

Ze heeft de ontstoken zenuw verwijderd en nu moet ik aan de anti biotica. Ondanks de vele verdovingen heb ik nog steeds heel erg veel pijn.

Gaat de anti biotica (waarschijnlijk een wat slappere versie door de zwangerschap) daarbij helpen?
di, 04/24/2018 - 09:55 Permalink