Stifttand, kroon of implantaat. Tandarts in het buitenland.

Author:
TheoDeed
Posted:
do, 04/28/2016 - 10:00
Mijn tweede kies rechtsboven is afgebroken, nadat de tandarts er een grote vulling in had gezet. Hij zag er al niet veel in en dacht aan trekken. Vroeger had ik er al een wortelkanaalbehandeling in gehad. Er staat nu nog een klein stukje, misschien 25%. De wortel is denk ik nog goed. Mijn vraag is nu wat de mogelijkheden voor mij zijn. Ik heb er geen verstand van en ik kan het niet aan de tandarts vragen. Ik moet zelf zeggen wat hij doen moet. Ik woon in Indonesië. Bijna niemand gaat hier ooit naar de tandarts.
Bedankt vast voor je reactie.
Theo
Grappa

Kun je geen foto posten? Eerlijk gezegd klinkt je verhaal hopeloos en kan ik mij veel voorstellen bij het advies de kies te trekken. Als er weinig over is , alleen de wortel en ook de vulling die is aangebracht na een wortelkanaalbehandeling bloot ligt is de prognose niet goed. Door herinfectie zal dan de wortelkanaalbehandeling over gedaan moeten worden. Daarnaast moet er voldoende tandweefsel over zijn om een wortelkanaalbehandeling met succes te kunnen uitvoeren en om een opbouw en een kroon te kunnen maken. Als dat allemaal niet of nauwelijks het geval is kun je er beter niet meer aan beginnen. Zonde van je tijd en geld.
do, 04/28/2016 - 13:23 Permalink
TheoDeed

Als antwoord op door Grappa

Ik heb een foto gemaakt met mijn mobieltje. Ik hoop dat je er wat aan kunt zien. Een stifttand kost hier €35. Voor de kosten hoef ik het niet te laten. De tijd moet ik ook kunnen vinden. Als een nieuwe kroon zo niet kan, is er dan een mogelijkheid van een stifttand met een kroon of voor een implantaat? Moet voor dat laatste eerst de kies er helemaal uit?
Heel hartelijk bedankt voor je advies.
Attach
do, 04/28/2016 - 15:55 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door TheoDeed

Ik ben niet opgeleid om een kroon te kunnen aan- of afraden. Het enige wat ik weet is dat er dan 1/3 nog moet over zijn. Ook het weefsel rondom de wortel moet stevig zijn en dat kunnen we nu niet zien. Zou je niet kunnen kijken of er niet stiekem toch een tandarts uit Nederland in Indonesië zit? Ik zou echt nooit in een stoel kruipen van een tandarts waar ik zelf zou moeten zeggen wat er moet gebeuren. Ik ben geen fan van houtje-touwtje-tandheelkunde....
vr, 04/29/2016 - 12:53 Permalink
TheoDeed

Als antwoord op door Lieneke

Ik ga maar even naar Singapore. Daar zijn ze beter in dit soort dingen.
Het hele verhaal heeft me aan het denken gezet. Ik zal kinderen van onze stichting in het buitenland tandheelkunde laten studeren. Weet iemand in welk land dat het beste is?
Bedankt voor alle moeite.
Theo
za, 04/30/2016 - 02:01 Permalink