Problemen met gebit

Author:
Saartje87
Posted:
do, 05/23/2019 - 09:26
Hallo,

Ik ben een vrouw van 37 met een grote behandel historie aan mijn gebit. Als jong meisje had ik al veel gaatjes en zodoende dus de vele tandartsbehandelingen. Rond mijn 25e waren op mijn onderste snijtanden na alles Wortelkanaalbehandeld.
In de afgelopen jaren zijn er na de wortelkanaalbehandelingen verschillende elementen toch verwijderd omdat deze toch pijn bleven geven. De meeste kiezen zijn voorzien van kronen omdat mijn eigen kiezen en tanden continu afbrokkelen. Volgens mijn tandarts kon dit zonder problemen. Echter nu na een aantal jaar vallen ook die kronen eraf. De zenuw is dood maar toch geven ze pijnklachten na afbreken. Met als gevolg dat ik nu nog maar 2 kiezen onder heb en 3 boven. Ik overweeg een kunstgebit maar ze vinden mij te jong hiervoor dus blijven ze behandelen en zoeken naar een oplossing. Ik ben ten einde raad en durf niet meer te eten. Vakantie en etentjes zie ik tegen op. Steeds als ik eet ben ik in totale paniek vanwege het kunnen afbreken of pijn krijgen. Ik ben ook op aangezichtspijn onderzocht maar daar sturen ze me toch weer terug naar de tandarts..
Wie herkent zich in mijn verhaal? En kan mij iets positiefs vertellen over het eventueel trekken van het hele gebit?

Groeten, Saartje
Saartje87

Als antwoord op door Lieneke

Bedankt voor je antwoord. Maar er is nooit preventie ingezet. Ik kom bijna iedere maand wel bij de tandarts. Hij kijkt ook altijd naar de rest van het gebit. Echter zal het nu wel te laat zijn voor preventie in te zetten gezien de staat ban mijn gebit. Ik overweeg nu een kunstgebit gezien de pijnklachten en de zwakke staat van mijn tanden en kiezen. Maar dit vind ik echt een hele grote stap.
vr, 05/31/2019 - 21:41 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Saartje87

Preventie is altijd nodig...zelfs bij een kunstgebit. Ik heb behoorlijk veel patienten die ervan uit gaan dat ze een kunstgebit moeten maar waarbij de zaak nog prima gered kon worden. Dus laat eerst duidelijk worden wat er precies gaande is en wat er gedaan zou kunnen worden.
do, 06/13/2019 - 16:00 Permalink