Pijn kies, stukje tandvlees en tong

Author:
B.s.
Posted:
ma, 01/21/2019 - 20:31
Hoop hier iemand te vinden dit herkent of een mogelijke oorzaak

Ik heb namelijk nu een jaar last van 1 kies (kou, soort druk gevoel, soms pijn scheutjes, gevoel van hij hoort erniet moet eruit), dat stukje tandvlees eromheen en als mijn tong in rust is en dus tegen het gehemelte, irriteert branderig aan voelt.
Dit is gekomen in de periode dat ze die kies gevult hebben.

Ik ben toen vaak ervoor terug gekomen en werd dan afgewimpeld met je doet (zomaar ineens) tandpersen en ze hebben een paar keer wat gepolijst. Nu zit ik ruim een half jaar door verhuizing bij een andere tandarts die wel echt goed probeert te helpen en mee te denken wat het zou zijn. De kies is opnieuw gevult (geen verandering), gepolijst (geen verandering), half jaar geleden niets te zien op de foto, een spulletje gesmeerd aangezien ik ook niet tegen kou kan op die kies, tandvlees wat schoongemaakt ondanks er geen tandvleesontsteking zit. Ik had zoiets van please trek die tand, maar daar was de tandarts het nog niet mee eens.

Wie herkent dit. Voornamelijk die pijn/irritatie op de tong is vreselijk en probeer dus mijn tong te forseren om onderin te liggen, maar dat kan niet heel lang door kramp maar op het moment dat mijn tong dat stuk niet aanraakt voel ik het niet meer (wel de kies).

Please! En zou dankbaar zijn voor enige mogelijkheden die ik kan voorleggen bij mijn tandarts. Kom er ondertussen al minimaal 2x in de maand
B.s.

Als antwoord op door Lieneke

Oke..
Maar een psycholoog kan toch niet echt helpen om bijv. een koutest door te komen?

Enige oorzaak is de 1ste keer de kies vullen bij mijn vorigw tandarts ze hadden toen 4 kiezen op verschillende plekken tegelijk gevult en vanaf toen heb ik last van deze dingen en wordt het langzaam aan erger.
di, 01/22/2019 - 09:37 Permalink