Kan een zenuwbehandeling onder volledige verdoving?

Author:
harry&jessica
Posted:
zo, 08/31/2003 - 12:21
Moet binnenkort wellicht een zenuwbehandeling ondergaan. Maar ben als de dood voor deze behandeling en zou me daardoor liefst volledig onder narcose willen laten behandelen. Is dit mogelijk?

Groetjes

Jessica
de digitale tandarts

Er zijn praktijken die patienten onder sedatie (lichte vorm van narcose) behandelen.

Maar een wortelkanaalbehandeling klinkt eigenlijk enger dan de behandeling in werkelijkheid is. Met behulp van verdoving kan het over het algemeen vrijwel pijnloos gedaan worden.

Een andere mogelijkheid is het innemen van een tabletje valium (of variant) waardoor de spanning minder en de behandeling van 'verder' weg ervaren wordt, dit wordt premedicatie genoemd.

Met vriendelijke groet.
zo, 08/31/2003 - 14:07 Permalink
harry&jessica

Een licht vorm van narcose (sedatie), hoe ver ben je dan onder zeil? Wil er helemaal niets van meemaken namelijk, in verband met de (pijn)herinnering die daar aan gekleefd zal gaan en ik dan van mezelf weet dat ik nooit meer bij een tandarts kom. Zijn er (prive)klinieken welke je onder volledig narcose behandelen?
zo, 08/31/2003 - 19:19 Permalink
de digitale tandarts

intra-veneuze sedatie is qua bewustzijns niveau te vergelijken met narcose, je bent dus inderdaad onder zeil.

kijk eens op http://www.angstvoortandarts.nl en lees het stuk over angst op deze site..staat nl ook wat over de verschillende vormen van sedatie.

sterkte!
ma, 09/01/2003 - 00:00 Permalink
harry&jessica

Bedankt voor jullie reactie.

Bij mijn eigen tandarts moet ik tot 18 septemeber wachten wil ik een behandeling kunnen ondergaan en dat noemen ze spoed. Terwijl ik niet kan eten en niet kan slapen van de pijn en de angst. De angsttandarts in Kerkrade heeft een wachtlijst van 8 weken, schiet ook niet echt op. Mijn huisarts is nu een afspraak aan het maken in het ziekenhuis voor snelle behandeling. Hoop dat dat lukt, want het is echt niet uit te houden. Zit de hele dag te shaken op de bank. Probeer me groot te houden, maar dat lukt me lang niet altijd. Verval dan in een soort hyperventilatie. Ben echt doodsbang.

groetjes Jessica :sad: :cry:
di, 09/02/2003 - 07:28 Permalink