Implantaat geplaatst, nu naastgelegen kroon los?

Author:
WendyW1
Posted:
za, 04/20/2019 - 21:07
Afgelopen donderdag is er...na jaren (sinds 2013) van ellende met de achterste kies (meerdere wkb's) en uiteindelijk extractie (sep 2018) waarna een haarbreuklijn in kies en wortel bleken te zitten....gevolgd door een Alveolitis (nee, ik rook niet)....een kroon op een implantaat geplaatst.

Achteraf gezien had ik die kies er veel eerder uit moeten halen en het plaatsen van het implantaat is me alles meegevallen. Kaakbot was goed geheeld en zag er, net als bij de kies ernaast, zeer goed uit.

De kroon is op het implantaat bevestigd, dit voelde in eerste instantie erg strak, maar dat gevoel trok snel weg.
Ik heb nu echter wel het idee dat de kroon die naast het implantaat zit, teveel onder druk is gekomen en een soort van los is komen te zitten.

Ik kan hem niet heen en weer bewegen met mijn vingers, maar met kauwen is het net of er speling in zit. Ik dacht eerst dat het de kroon op het implantaat was, maar het is de kroon ernaast. Gister dacht ik dat ik misschien weer moest wennen aan een kies op die plek. Maar ook met een tandenstoker tussen de kroon en de implantaatkroon is het net of de 'oudere' kroon, iets beweegt. Enkel aan de kant waar de kroon van het implantaat strak tegen de andere kroon zit.

Dinsdagochtend bel ik de tandarts, maar ik vroeg me af;
- Kan het zo zijn dat die kroon los aanvoelt, omdat die kies enkele maanden geen steun heeft gehad aan 1 kant. En dat het zich nu weer gaat zetten?
- Zou het in theorie kunnen dat het weer wat vaster gaat zitten?
- Als die kroon los zit, kan die er dan vanaf en weer opgelijmd worden? Of moet er dan echt een hele nieuwr kroon gemaakt worden?

Gr Wendy
WendyW1

Als antwoord op door vV

Jammer dat snel iets zinloos gevonden wordt....

Ik was dit weekend alleen benieuwd naar eventuele mogelijkheden, waarbij aangegeven dat ik dinsdagochtend (het was immers pasen) sowieso mijn tandarts zou bellen. Echt een zaak voor een weekend of spoed tandarts vond ik het namelijk niet.

Het probleem is gisterochtend dan ook al opgelost....

Toch dank voor de reactie dan maar...
wo, 04/24/2019 - 18:45 Permalink