Helse kaakpijn bij liggen. Wat helpt tegen de pijn?

Author:
mevrouw
Posted:
vr, 08/19/2016 - 21:08
Beste allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum en ik heb nog niets vergelijkbaars kunnen vinden. Sinds een paar maanden heb ik een gevoelige tand. Links onder, ik heb daar van die speciale tandpasta voor en sindsdien gaat het best wel goed daarmee. Nu is er echter een nieuw probleem sinds twee dagen. Als ik ga liggen, doet mijn kaak zeer. Het begint bij het linker schanier, en daarna doet de onderkant van mijn kaak zeer. Precies tot de helft van mijn gebit aan de voorkant. Ibroprofen helpt niet. De pijn is ondraaglijk, als ik weer ga zitten wordt de pijn langzaam minder. Ik kan op dat moment heel moeizaam praten, ik krijg mijn mond nog wel open en dicht.

Vandaag naar de weekendtandarts geweest. Hij heeft foto's gemaakt, maar er is niets bijzonders te zien. Hij denkt dat mijn kaak overbelast is. Ik mag nu 1200 ibruprofen per dag. Maar dit helpt helemaal niet. Ik had net in de bank gelegen en weer helse pijn. Weer gebeld en nu mag ik er parcetamol bij nemen en ik moet een beetje rechtop slapen.

De parcetamol erbij helpt niet.

Wie heeft er een oplossing tegen de pijn?
mevrouw

Inmiddels vanalles gehad via de huisartsenpost. antibiotica en amitripyline. Dit hielp nog niet. Toen morfine gehad. De eerste nacht werkte dit heel goed. Eindelijk weer geslapen. tweede nacht weer slecht geslapen, morfine werkt niet meer goed genoeg. Vandaag naar de huisarts geweest. Ik moest stoppen met de morfine van hem en nu carbasalaatcalium gehad en neusdruppels. Hij denkt dat ik verkouden ben. Dit helpt helemaal niet. ik mag er vannacht nog morfine bij pakken als ik niet kan slapen van de pijn.

Morgen ga ik mijn eigen tandarts bellen.
ma, 08/22/2016 - 18:54 Permalink
lady kaak

Beste allemaal,
Ik heb het zelfde probleem....., zodra ik ga liggen krijg ik helse kaakpijn. Tijdens en na het eten heb ik dit ook, maar het ergste is dat ik s'nachts niet kan gaan liggen en zittend moet slapen om niet tegen het plafond te zitten van de pijn.
Heb jij al een oplossing gevonden?
vr, 10/21/2016 - 19:10 Permalink
vV

Als antwoord op door lady kaak

jammer dat veel tandartsen nog steeds gnathologische problemen niet kunnen herkennen... Want dat lijkt het te zijn. Zelfde geldt overigens voor huisartsen. Met kaak/mondproblemen niet naar huisarts (of in weekend huisartsenpost...) gaan maar naar tandarts. En zoekfunctie hier gebruiken want er is zo ontzettend veel over geschreven... In ieder geval naar orofaciaal fysio toe (geen gewone die beweert het te kunnen maar een die echt de aanvullende opleiding heeft gedaan..)..

Dat er amitryptiline is voorgeschreven wijst er wel op dat de diagnose blijkbaar er wel was, alleen is die nit goed gecommuniceerd blijkbaar, want advies orofaciaal fysio of op zijn minst tandarts met diagnose erbij (worden ze meestal wel wakker...) had er bij moeten zitten.

lady kaak: erg weinig info, zonder extra info is er geen advies te geven...
zo, 10/23/2016 - 19:16 Permalink