Gladde kies

Author:
Elisa''
Posted:
do, 04/28/2016 - 01:42
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum, omdat ik met een klein probleempje zit (hopelijk blijft het bij een klein probleempje). Ik ben 24, en woon momenteel voor 2 jaar in Amerika (september 2016 ga ik terug naar NL).
Normaal gesproken ga ik elke 6 maanden naar de tandarts. In augustus 2014 was ik voor controle bij mijn eigen tandarts in NL, omdat ik naar Amerika ging voor een jaar, en mijn tandarts zei dat alles in orde was en ik er weer een jaar tegenaan kon. Afgelopen juli 2015 was ik voor een weekje in NL, en heb ik een bezoek gebracht aan de tandarts, en hetzelfde; alles in orde en ik kan nog een jaar wegblijven.

Nu ben ik eind maart / begin april naar de tandarts hier in Amerika geweest, omdat ik bang was dat ik een gaatje had. Een paar weken hiervoor voelde mijn kies (achterste twee, rechtsonder) steeds glad aan als ik er met mijn tong langskwam, en voorheen had ik daar nooit last van. De Amerikaanse tandarts heeft foto's gemaakt, en die concludeerde dat ik twee lekkende vullingen had in die twee kiezen (rechtsonder, achterste twee). Dat is gevuld, maar het gevoel is nog steeds hetzelfde dat het zo glad voelt als ik er met mijn tong langskom. Het doet verder geen pijn o.i.d. of dat ik er last van heb ofzo, maar ik ben bang dat mijn kiezen op de een of andere manier verschuiven en er dan uit kunnen vallen of zo. Op internet las ik dat je tandvlees kan ontsteken, en dat je tanden er dan uit kunnen vallen maar hoe lang duurt dat proces? En merk je het als je tandvlees gaat ontsteken? Tijdens mijn bezoek aan de Amerikaanse tandarts hebben ze ook mijn hele gebit gereinigd, en ze zeiden dat alles er verder prima uitzag, op die twee lekkende vullingen na, maar die hebben ze nu dus gefixt... Ik wil eigenlijk ook niet terug naar de Amerikaanse tandarts, omdat dat zoveel geld kost maar als het moet dan moet het. Maar graag wil ik eerst weten wat jullie hiervan vinden.

Daarnaast heb ik in mijn linker onder achterste kies een soort van zwart vlekje zitten, en de Amerikaanse tandarts zegt dat dat een vulling is, kan dat? O ja, verder poets ik mijn tanden s' ochtends en 's avonds. Ik probeer zo weinig mogelijk te snoepen, maar zo nu en dan doe ik dat wel eens :-)

Alvast bedankt.

MVG, Elisa''