fistel na tanden trekken

Author:
N.J.D
Posted:
ma, 11/19/2018 - 20:45
Hallo Iedereen!
Ik ben nieuw op dit forum, maar zou toch graag meteen mijn probleem aankaarten.

Ruim een jaar geleden heeft mijn tandarts een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd op de 2 laatste, aanliggende kiezen van mijn bovenkaak gevolgd door 2 kronen. Hier heb ik echter altijd tamelijk veel last aan gehad. Er kwamen ook voortdurend fistels op. Na vele bezoeken en antibiotica-kuren bij de tandarts heeft hij me toch doorverwezen naar de kaakchirurg. Deze besloot om eerst een apexresectie uit te voeren op beide tanden en daarna de verstandskies te trekken. Zo gezegd, zo gedaan. Na het trekken van de verstandskies merkt hij echter dat ik een serieuze botontsteking opgelopen heb. Er is toen besloten om de 2 net behandelde kiezen ook te verwijderen samen met een stuk kaakbot. Dit is vandaag anderhalve week geleden.
Tot nu toe verliep de genezing zoals verwacht: pijnlijk de eerste 2 dagen waarna de pijn langzaam wegtrok. Vandaag merkte ik echter op de nu laatste kies dat er zich alweer een fistel vormt.

Nu is mijn vraag: Moet ik me zorgen maken? Ik wil zeker deze kies niet kwijt, aangezien ik zo toch nog net een mooie glimlach kan behouden.
Heel erg bedankt voor jullie hulp

Met vriendelijke groeten, N.J.D.