Blootliggende verstandskies

Author:
KevinL
Posted:
zo, 08/19/2018 - 21:41
Ik heb enkele weken geleden mijn verstandskies rechtsboven preventief laten verwijderen waarbij ik over een paar maanden de linker verstandskies zou verwijderen. Nu is de holte goed aan het herstellen en heb ik geen complicaties gehad.

Nu merkte ik laatst een raar gevoel bij mijn linker verstandskies. Met mijn vinger heb ik even gevoeld en nu merk ik dat enkele millimeters tandvlees weggetrokken is en ik nu mijn vinger onder het normale deel van de tand kan komen. Hiermee ben ik tot de conclusie gekomen dat deze aan één kant is bloot te komen te liggen (De andere kant is nog beschermt door tandvlees). Nu is dit over een periode van enkele (1 a 2) weken gebeurd en is dit alleen het geval bij de verstandskies linksboven. Is dit een natuurlijk reactie als gevolg van de getrokken tand rechts, is mijn lichaam aan het reageren door de andere getrokken tand?

Ik heb nog geen contact gehad met mijn tandarts, dit wou ik komende week doen, maar ik zou graag even wat informatie willen inwinnen voordat ik bel.

Hierop volgen twee vragen:
1. Is dit een reactie als gevolg van de eerdere getrokken tand.
2. Moet deze verstandskies zo snel mogelijk getrokken worden of kan ik dit nog zoals gepland een maand of twee uitstellen, ik wil namelijk geen complicaties veroorzaken. Het hele idee achter het preventief trekken van deze tanden was problemen later in mijn leven voorkomen.