barst in vulling en pijnlijke kies, wat veroorzaakt de pijn?

Author:
Stein20
Posted:
do, 10/08/2015 - 09:06
In de kies naast de verstandskies rechtsonder, zit sinds enige tijd een barst. De kies is inmiddels zo gevoelig dat ik er niet meer mee kan kauwen. Ook zit er tussen deze kies en de verstandskies een beetje speling, die eerst opgevuld was met een vulling, maar deze vulling is inmiddels weg.
Ik vraag me af waardoor de pijn veroorzaakt wordt. Ook is het tandvlees warm, ik weet niet of er een infectie zit.
Kan een barst in een vulling een infectie in de kies veroorzaken?
Kan de irritatie van het tandvlees tussen de twee kiezen ( en misschien evt. voedselresten die er steeds tussen komen ) ook een infectie opleveren?

De kies met de gebarsten vulling is al gevoelig sinds mijn tandarts hem gevuld heeft ( plm. een jaar geleden ). Ik heb de tandarts enige maanden geleden gevraagd waarom de kies gevoelig blijft, maar de arts zei dat hij het niet wist.
Grappa

Ik kan je alleen adviseren z.s.m. je tandarts te bezoeken. Een barst hebben veel mensen en kan symptoomloos zijn. Bij klachten loopt de barst vaak door tot in de zenuwholte en kan er irritatie, infectie en uiteindelijk ontsteking optreden. Ook is de kans aanwezig dat er wanneer een breuk op een ongunstige plek zit de kies helemaal breekt en verloren gaat. Maar wanneer een vulling verdwenen is ligt de binnenzijde van kies bloot. Dat noemt men tandbeen of dentine en dat weefsel is poreus en staat in direct contact met de zenuw. Klachten duiden altijd op irritatie van de zenuw. Vaak zijn de klachten van voorbijgaande aard maar niet altijd. Alleen je tandarts kan daarover na onderzoek en soms een foto te hebben gemaakt meer over zeggen. Ik zou snel een afspraak maken gezien je klachten.
do, 10/08/2015 - 16:16 Permalink