Verkleurde kronen

Author:
ZsazsaDee
Posted:
vr, 03/17/2017 - 13:48
Hallo beste lezers,

Ik heb ontzettend last van verkleurde tanden door een te hoge koffie consumptie in het verleden. Op mijn bovenste twee (2e) snijtanden heb ik enkele jaren geleden kronen laten plaatsen. Deze zijn helaas ook verkleurd. Het zit me heel erg dwars. Ik durf niet meer voluit te lachen.

Ik overweeg nu om mijn tanden te laten bleken, maar ik heb begrepen van mijn tandarts dat kronen niet mee bleken. Ze heeft me aangeraden om mijn kronen vervangen.
Ik doe dit liever niet vanwege het feit dat het prijzig is. Mijn tandartsverzekering dekt maar een klein gedeelte van de kosten.
Zijn er andere manieren om mijn kronen witter te maken dan nieuwe kronen plaatsen of facings?

Alvast dank
TandartsKuijs

De meeste kronen worden gemaakt van porselein en dat materiaal verkleurt normaal gesproken niet?! De vraag is nu van welk materiaal zijn de kronen gemaakt. Als het porselein is zou je het moeten kunnen polijsten met diamantpasta of diamant polijstschijfjes. Het kan ook zijn dat de kronen van composiet gemaakt zijn. Ook dan is het te proberen de kronen op de zelfde manier te polijsten. Overigens is het zo dat tandartsen en mondhygienisten voor het polijsten van de eigen tanden en de kronen de zelfde pasta gebruiken (Dat is op basis van Aluminium oxide) dat is voor de tanden prima van voor de kronen niet.
di, 03/28/2017 - 22:11 Permalink