Spijt van facing

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
za, 05/25/2019 - 15:00
Ik heb een porseleinen facing laten plaatsen op de tand vóór de linker hoektand, rechts naast een implantaat aan de voortanden omdat het volgens de tandarts dan een beter geheel zou worden. Qua kleur en vorm. De facing plaatsen zou een 'kleine ingreep'. Er hoefde maar minimaal iets van de tand afgeslepen te worden. Eigenlijk meer ruw maken dan echt weg slijpen. Facing er op en klaar. Nou dat is helemaal niet waar! Ik schrok me rot, toen ik zag hoeveel er afgeslepen was.

Een facing maakt je heel gevoelig. Als ik mijn mond gewoon dicht houd voel ik hem al, laat staan bij koud en warm. Zelfs als je je mond opendoet en er lucht langs de tand komt. Maar het ergste is nog dat ik er niet meer mee kan kauwen. Elke vorm van druk geeft een forse pijnscheut. En zelfs bij zoet eten krijg ik er pijn aan.

Een facing plaatsten is niet zomaar effe 123 en klaar! Er bestaat een zeer grote kans dat je tanden gevoelig worden. Dat gaat 'meestal' over lees ik op het internet, maar dat is geen garantie. Ik ben nu dik twee maanden verder en er is geen enkele verbetering. Plus er bestaat meer kans op cariës op de tand waar de tand overgaat in de facing en het is onomkeerbaar. Dat is mij allemaal niet gezegd vooraf. Welnee, het werd gebracht alsof het een fluitje van een cent was. Alleen maar voordelen. Ik ben hier zo boos over! Ik had al genoeg problemen aan mijn voortanden. Nu heb ik er nog een probleem bij daar! En dan te bedenken dat het gewoon een gezonde tand was. Er was niets mee aan de hand. Geen vullinkje, niks.

Gisteren zag ik de tandarts weer en ik heb mijn boosheid geventileerd. Ik ben vooraf niet goed geïnformeerd! En ik mag er toch vanuit gaan dat een tandarts voorafgaand aan een behandeling mij goed informeert over de voor- en nadelen ervan. Of moet je tegenwoordig zelf alles opzoeken op het internet? Ik heb vertrouwd op zijn advies, want hij is de expert.

Facings? Als het niet hoeft, begin er niet aan! Er zijn altijd alternatieven. Voor mij is het te laat, maar onthoud bij een bezoek aan de tandarts dat hij een winkel heeft in tanden. Daar verdient hij zijn geld mee. Ik moet de eerste tandarts nog tegenkomen die zegt' Laat toch zitten. Niemand die het ziet. Hoe minder gerommel aan de tanden hoe beter."
Gijsss089

Pfff wat irritant! Ik ben het compleet met je eens!!! het zijn gewoon zakkenvullers! goed dat je je hebt uitgesproken, ben aub niet te zacht tegen ze. Tandarts kan het allemaal wel mooi vinden maar zelf heeft ie geen facing(s)! mmmmmmm...... ik vind het betasting van het lichaam, ongevraagd.
mij is hetzelfde overkomen, helaas nog wat erger, 4 kronen, overal pijn, nu drie wortelkanaalbehandelingen gehad, en nu ben ik ziek geworden en moet het eruit.
ik was ook niet geïnformeerd, de nachtmerrie begon toen ik thuis kwam.
Je zit nu in een lastige situatie, want hoe gaat die zenuw rustiger worden? als het erger wordt moet je een wortelkanaalbehandeling, wortelkanaalbehandelingen zijn zeer gevaarlijk voor je gezondheid > zie nadere uitleg dhr. Mercola
mocht je erover willen praten kun je me een PM sturen
di, 05/28/2019 - 10:32 Permalink