Speeltjes tussen tanden, what to do

Author:
NouDitDanMaar
Posted:
vr, 08/12/2016 - 21:39
Beste mensen,

Na lang overwegen toch maar een post aangemaakt om advies te winnen.

Ik ben een 20 jarige man (lees jongen ;)) en heb al sinds dat ik een beugel heb gedragen problemen met mijn gebit. Dit komt 100% door mij, daar niet van. In mij beugel periode heb ik enorm slecht gepoetst met als resultaat een verslecht gebit. Door het poetsen zette je alleen maar meer druk op die tanden die al pijn deden, dus af en toe poetsen werd vaak poetsen... Je voelt hem al aankomen.

Hoe dan ook, de tanden stonden recht en er is een spalkje achter mijn ondertanden gezet. Dit staat nu ook heel mooi en ben ik heel blij mee. Echter is dit niet gedaan bij mijn boven tanden met als resultaat dat het allemaal weer aan de wandel is gegaan.

Even terug naar nu. Ik ben overgestapt naar een andere tandarts. Na het slechte poetsen heb ik een paar fikse opmerkingen gekregen en sindsdien poets ik keurig 2x op een dag elektrisch, mondwater en flossen. Alles erop en eraan. Tandarts is ook helemaal happy, ik ben echt trots dat ik dit resultaat heb bereikt na zo'n slechte periode. Echter zit ik nog steeds met het "spleetjes" probleem. Dit is in mijn ogen echt heel erg lelijk. Natuurlijk zie je je eigen imperfecties veel beter dan andere, maar nu lag ik enkel nog met mijn mond dicht puur uit angst.

Ik heb 2 foto's gemaakt van mijn gebit, hopelijk kunnen jullie mij wat advies hierover geven . Ook ben ik stiekem toch wel benieuwd naar hoe erg jullie dit vinden, en of ik niet overdrijf.

Advies dat ik van mijn (hele fijne en lieve) tandarts heb gekregen:
- Beugel gaat niet want dan ontstaat er ergens anders ruimte. Ook staan mijn tanden wel perfect op een lijn en dat wil ze graag zou houden omdat alles ook perfect sluit met mijn ondertanden.
- Facings kan, maar je zou ze hebben van porselein en plastic? Ze raad de porseleinen aan van de 2 omdat dit er veel beter uit zou zien. Echter betekend dit wel dat er een klein laagje van mijn tanden wordt gehaald om de facing te plaatsen. Hiernaast is deze optie niet bepaald goedkoop, en zou je hiervoor om de 15 - 20 jaar terug moeten om ze opnieuw te laten plaatsen.

Dit is de informatie die ik heb gekregen. Mocht ik iets fout hebben laat het mij alsjeblieft weten ;) Ik ben een echte leek wat betreft dit gebied.

Alvast ontzettend bedankt!
NouDitDanMaar

Laat maar zitten mensen, dit staat nu al 1 1/2 week open zonder reactie. Ik had op zijn minst een mening verwacht nadat 60 mensen hierop hadden geklikt.

Bij deze foto's weg gehaald, ik ga overleggen met mijn tandarts wat ik met mijn probleem kan doen. Voorlopig komen we hier niet meer gezien je toch geen reactie krijgt.
ma, 08/22/2016 - 16:38 Permalink
NouDitDanMaar

Als antwoord op door Lieneke

Ik denk dat reactie uitblijft omdat dit zo persoonlijk is...volg je hart....


Hi Lieneke,

Daar heb je wel een punt. Maar toch had ik stiekem gehoopt op een mening van bezoekers of ze het "lelijk" of "het kan ermee door" vinden. Als is het enkel om twijfel bij mij weg te nemen.

Desondanks wel bedankt voor jou reactie. Ondanks dat mijn vorige reactie niet op mijn beste humeur was geschreven zet je wel een leuk en behulpzaam berichtje neer. Dat siert je :)

Thanks voor je reactie!
wo, 08/24/2016 - 14:07 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door NouDitDanMaar

Dankje. Wel interessante vraag....ik denk niet dat wij per definitie is lelijk of mooi vinden aan een gebit als er wat scheef staat of er spleetjes zijn. We vinden een gezond gebit mooi. Punt. Ik vind het ook heel lastig om enkel een gebit te zien en geen gezicht erbij. Spleetjes e.d. kunnen juist heel charmant zijn. Ik zelf hou juist erg van imperfectie. Esthetiek is niet zo mijn ding...een mens is vaak mooi gewoon om wie hij/zij is.
do, 08/25/2016 - 15:56 Permalink