Nieuwe gebit komt door op verkeerde plek.

Author:
Biebsie82
Posted:
di, 06/04/2024 - 15:18
Hoi,

Mijn dochter is nu 6 en inmiddels flink aan het wisselen.
Haar snijtand is er al enkele weken geleden op normale wijze uitgegaan, zo ook een van haar voortanden. Nu heeft ze tussen deze twee tanden nog een melkvoortand zitten. Deze zit al een behoorlijke poos los, maar staat sinds kort ook helemaal scheef. Bij nadere inspectie zag ik dat de nieuwe voortand op de plek van haar snijtand doorkomt en van die snijtand is nog altijd geen spoor te bekennen.
Dat die nieuwe voortand de melkvoortand wegduwt snap ik volkomen. Dat hij iets verder naar achteren doorkomt is mij ook niet onbekend.
Maar kan het ook zijn dat die nieuwe voortand de nieuwe snijtand schuin wegdrukt waardoor deze enigszins horizontaal door het tandvlees wordt geduwd ipv naar beneden kan? En wat heeft dit dan voor gevolgen voor het andere gebit wat nog moet wisselen en doorkomen?
Ik heb een foto bijgevoegd van een aantal dagen voor de ontdekking. Hier staat haar voortand nog enigszins recht.
Ben een beetje bang dat alles zo elkaar gaat verdrukken en ze er last van krijgt.
Attach
Tandarts_Richa…

Melktand moet weg zijn om ruimte te geven voor de blijvende tand. Anders kan de blijvende tand moeite hebben op de juiste plek door te komen. Maar meestal komt dat wel goed en anders met later een beugel. Wat zegt uw tandarts?.
di, 06/04/2024 - 22:32 Permalink