Knobbel en stukje glazuur

Author:
razor
Posted:
wo, 02/10/2016 - 20:02
Hey online tandarts,

Enkele dagen geleden is er van een van mijn onderste kiezen een stukje van een knobbel afgebroken, en tevens is er uit het kauwvlak een stukje glazuur gesprongen. Is het mogelijk om dit met composiet te laten repareren zonder onnodig tandweefsel op te offeren, of kan dit alleen gepolijst worden?

Bij voorbaat dank!
razor

Als antwoord op door Lieneke

Sorry, dat kunnen we vanaf hier niet beoordelen. Het ligt eraan of er een stuk tandbeen nu bloot ligt of dat het enkel glazuur is. Soms is dus een beetje glad maken voldoende en soms moet er toch gevuld worden...


Nee, er ligt zeker geen tandbeen bloot. Het afgesproken stukje was ook vrij klein. Er is nu alleen een klein zwart kratertje zichtbaar.
za, 02/13/2016 - 19:25 Permalink
Ortholimburg

Als antwoord op door razor

Er is nu alleen een klein zwart kratertje zichtbaar.[/quote]



Eens laten nazien of er geen kleine cariës was, en nu het overhangende glazuur is afgebroken. Soms zie je , zelfs op de knobbels van tanden ,kleine puntvormige glazuurdefectjes, waaronder dan een kleine ampullaire cariës kan ontstaan .Dus als het zwart verkleurd is, toch even nazien.
zo, 02/14/2016 - 15:08 Permalink
razor

Nou, ik ben een week geleden naar de tandarts geweest en die zei dat er geen cariës te vinden was. Door grote kauwkrachten is er dus een stukje glazuur van een van de kiesknobbels afgebroken. Het betreft een klein zwart stukje aan de zijde van het kauwvlak. De tandarts weet nog niet hoe hij het gaat oplossen, omdat het stukje te weinig houvast heeft voor composiet.
ma, 04/11/2016 - 20:19 Permalink